Feng Shui

Fântânile Feng Shui: Sănătate și succes asigurate

Feng Shui este o practică chineză veche care se concentrează pe armonizarea energiei (chi) în mediul înconjurător pentru a promova bunăstarea, sănătatea și succesul. Una dintre modalitățile în care acest lucru poate fi realizat este prin utilizarea fântânilor Feng Shui în diverse spații, cum ar fi casele, birourile și grădinile. În acest articol, vom explora modul în care fântânile Feng Shui pot influența pozitiv energia dintr-un spațiu și cum pot contribui la sănătate și succes.

Ce Este Feng Shui?

Feng Shui este o practică chineză care se bazează pe conceptul că energia (chi) poate avea un impact semnificativ asupra vieții noastre. Practicanții Feng Shui caută să echilibreze și să armonizeze energia din mediul lor, astfel încât aceasta să contribuie la sănătatea și fericirea lor. Fântânile Feng Shui reprezintă o modalitate de a atrage și de a regla energia pozitivă.

Rolul Fântânilor Feng Shui:

 1. Circulația Energiei: Conform principiilor Feng Shui, energiei (chi) îi place să curgă și să nu stagneze. Fântânile, cu mișcarea lor constantă a apei, ajută la menținerea unei circulații sănătoase a energiei într-un spațiu.
 2. Atrage Abundența: Fântânile Feng Shui sunt adesea asociate cu energia abundenței. Acestea pot atrage prosperitatea și succesul în viață, atât financiar, cât și în alte aspecte ale existenței.
 3. Aduce Liniștea și Relaxarea: Sunetul apei care curge dintr-o fântână poate crea o atmosferă calmă și relaxantă într-un spațiu. Aceasta poate contribui la reducerea stresului și a anxietății.

Cum să Alegi o Fântână Feng Shui:

 1. Dimensiunea Potrivită: Dimensiunea fântânii trebuie să se potrivească spațiului în care dorești să o amplasezi. Nu trebuie să fie nici prea mare, nici prea mică.
 2. Materiale de Calitate: Optează pentru o fântână de calitate, realizată din materiale rezistente. Acest lucru contribuie la durabilitate și la menținerea energiei pozitive.
 3. Direcția Curentului de Apă: Direcția curentului de apă este importantă în Feng Shui. Acesta ar trebui să curgă spre interiorul spațiului și nu spre exterior, pentru a atrage energia pozitivă.
 4. Formă și Design Plăcut: Alege un design care să se potrivească esteticii spațiului tău și care să îți placă. O fântână cu un aspect plăcut va adăuga frumusețe și energie pozitivă.
 5. Curățenie Constantă: Menține fântâna curată și în bună stare de funcționare. O fântână neglijată poate atrage energie negativă.

Locația Potrivită pentru o Fântână Feng Shui:

 1. Birou sau Loc de Muncă: Plasarea unei fântâni Feng Shui în birou poate atrage succesul în carieră și abundența financiară.
 2. Living sau Spațiu de Relaxare: În camera de zi sau în spațiul de relaxare, o fântână poate contribui la crearea unei atmosfere de calm și liniște.
 3. Grădină sau Curte: În exterior, o fântână poate îmbunătăți aspectul grădinii și poate aduce prosperitate în casă.

Fântânile Feng Shui pot aduce o contribuție semnificativă la crearea unei atmosfere armonioase și la atragerea energiei pozitive într-un spațiu. Cu atenție la alegerea, plasarea și menținerea lor, aceste fântâni pot să contribuie la sănătate și succes în viață. Cu toate acestea, este important să ții cont că practica Feng Shui este una subiectivă, iar rezultatele pot varia în funcție de interpretare și de fiecare individ în parte.