Ce să faci dacă nu poți trimite mesaje pe Messenger

Messenger, aplicația de mesagerie a Facebook, este una dintre cele mai populare platforme de comunicare la nivel mondial. Cu toate acestea, utilizatorii pot întâmpina uneori probleme atunci când încearcă să trimită mesaje. Dacă te-ai confruntat cu această situație frustrantă, iată câțiva pași pe care îi poți urma pentru a rezolva problema și a reveni la comunicarea fără întreruperi.

Verifică conexiunea la internet

Prima și cea mai simplă soluție este să verifici conexiunea la internet. O conexiune slabă sau inexistentă poate împiedica trimiterea mesajelor pe Messenger.

 • Wi-Fi: Asigură-te că ești conectat la o rețea Wi-Fi stabilă. Poți încerca să te reconectezi la rețea sau să te conectezi la o altă rețea Wi-Fi pentru a vedea dacă problema persistă.
 • Date mobile: Verifică dacă ai date mobile active și semnal suficient. Poți încerca să dezactivezi și să reactivezi datele mobile pentru a reseta conexiunea.

Repornește aplicația Messenger

Uneori, problemele minore ale aplicației pot fi rezolvate prin simpla repornire a acesteia.

 • Android: Deschide setările telefonului, accesează „Aplicații” sau „Manager aplicații”, găsește Messenger și selectează „Forțează oprirea”. După ce aplicația este închisă, redeschide-o.
 • iOS: Apasă de două ori butonul Home (sau glisează în sus pe dispozitivele fără buton Home), găsește Messenger în lista de aplicații deschise și glisează în sus pentru a o închide. Redeschide aplicația din ecranul principal.

Actualizează aplicația Messenger

O versiune învechită a aplicației poate cauza diverse probleme, inclusiv dificultăți la trimiterea mesajelor.

 • Android: Deschide Google Play Store, accesează „Aplicațiile și jocurile mele” și caută Messenger. Dacă există o actualizare disponibilă, apasă „Actualizează”.
 • iOS: Deschide App Store, accesează secțiunea „Actualizări” și caută Messenger. Dacă există o actualizare disponibilă, apasă „Actualizează”.

Verifică setările aplicației Messenger

Anumite setări ale aplicației pot afecta funcționarea acesteia.

 • Permisiuni: Asigură-te că Messenger are toate permisiunile necesare pentru a funcționa corect. Verifică setările de permisiuni ale telefonului și acordă aplicației accesul necesar la internet, stocare, contacte și alte funcții esențiale.
 • Notificări: Verifică dacă notificările sunt activate și configurate corect. Uneori, problema poate fi cauzată de setările de notificare care blochează anumite funcții ale aplicației.

Repornește telefonul

Repornește-ți telefonul pentru a reseta toate procesele și aplicațiile care ar putea afecta funcționarea Messenger.

 • Android și iOS: Ține apăsat butonul de pornire până apare opțiunea de repornire și selectează „Repornește”. După repornire, verifică dacă problema persistă.

Verifică starea serverelor Facebook Messenger

Problema ar putea fi cauzată de o problemă temporară cu serverele Facebook Messenger.

 • DownDetector: Accesează site-uri precum DownDetector pentru a verifica dacă alți utilizatori raportează probleme similare. Dacă serverele sunt în prezent indisponibile, va trebui să aștepți ca Facebook să rezolve problema.

Șterge cache-ul aplicației Messenger

Cache-ul aplicației poate deveni corupt și poate cauza probleme.

 • Android: Deschide setările telefonului, accesează „Aplicații” sau „Manager aplicații”, găsește Messenger și selectează „Stocare”. Apasă „Șterge cache-ul” pentru a elimina datele temporare. După aceasta, redeschide aplicația și verifică dacă problema este rezolvată.
 • iOS: Pe iOS, nu există o opțiune directă pentru ștergerea cache-ului aplicațiilor. În schimb, poți încerca să dezinstalezi și să reinstalezi aplicația.

Dezinstalează și reinstalează aplicația Messenger

Dacă niciuna dintre soluțiile de mai sus nu funcționează, dezinstalarea și reinstalarea aplicației Messenger poate rezolva problema.

 • Android: Ține apăsată pictograma Messenger până apare opțiunea de dezinstalare. Selectează „Dezinstalează” și apoi mergi la Google Play Store pentru a descărca din nou aplicația.
 • iOS: Ține apăsată pictograma Messenger până începe să tremure și apare un „X” în colțul său. Apasă „X” și confirmă dezinstalarea. Apoi, mergi la App Store pentru a descărca din nou aplicația.

Contactează asistența Facebook

Dacă ai încercat toate soluțiile de mai sus și încă nu poți trimite mesaje pe Messenger, este posibil să fie nevoie să contactezi asistența Facebook pentru ajutor suplimentar.

 • Facebook Help Center: Accesează Facebook Help Center și caută secțiunea de asistență pentru Messenger. Urmează pașii indicați pentru a raporta problema și a primi suport.

Concluzie

Problemele de trimitere a mesajelor pe Messenger pot fi frustrante, dar de cele mai multe ori pot fi rezolvate cu pași simpli. Verifică conexiunea la internet, actualizează aplicația, verifică setările și, dacă este necesar, contactează asistența Facebook. Cu puțină răbdare și urmând pașii corecți, vei putea reveni rapid la comunicarea fără probleme.